Minister Asscher: pak ongezonde werkdruk aan! Het laatste nieuws

Minister Asscher: pak ongezonde werkdruk aan!

16-05-2013 - Tijdens de opening van het Forum Gezond en Veilig Werken op 15 mei jongstleden, sprak minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) over de noodzaak om aandacht te besteden aan psychosociale arbeidsbelasting.

Asscher gaf tijdens deze bijeenkomst aan dat hij het als één van de grootste uitdagingen voor de komende jaren ziet om de psychosociale arbeidsbelasting aan te pakken. "Allereerst om te voorkomen dat mensen ziek worden van de werkdruk. Maar uiteraard ook om te zorgen dat mensen gezond, en met plezier, door kunnen blijven werken", aldus Asscher.

Het Forum werd georganiseerd door de SZW-directie Gezond en Veilig Werken waarbij werkgevers en werknemers, deskundigen, arbodienstverleners en verzekeraars met elkaar kennis en ervaring konden uitwisselen. Als rode draad door de bijeenkomst liep het thema werkdruk. Hierover werden discussies gevoerd en in workshops deelden de 40 genodigden ideeën over de aanpak van dit onderwerp.

Er werd door de minister benadrukt dat de praktijk van groot belang is. "We moeten de werkdruk op een breed gebied aanpakken. Juist niet alleen met maatregelen vanuit Den Haag maar vooral met maatwerk op de werkvloer."