EHBO kennis ontbreekt bij ouders Het laatste nieuws

EHBO kennis ontbreekt bij ouders

18-03-2014: Een ongeluk zit in een klein hoekje, bijvoorbeeld een waterkoker die omvalt wanneer een kind aan het snoer trekt. Uit onderzoek blijkt dat kinderen dit beter niet thuis kan overkomen. Het gros van de ouders weet geen raad bij een ongeluk.

Onderzoek door iedereenEHBO.nl wijst uit dat jaarlijks 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulp belanden door een ongeluk in of om het huis. Kinderarts Fieke Slee: "iedere twee weken overlijdt een kind tussen de 0 en 5 jaar door een privé-ongeval" Veruit de meeste mensen bezoeken de eerste hulp na valpartij of vergiftiging. 
 

'Wachten kan fataal zijn' Volgens de kinderarts moet er in de eerste minuten gehandeld worden. "Je moet echt weten wat je kunt en moet doen, ook in de eerste minuten na een ongeval; wachten tot hulp arriveert kan fataal zijn." Desondanks zijn er weinig ouders die weten wat ze moeten doen na een ongeluk. 79% van de moeders en 65% van de vaders heeft nog nooit een EHBO-cursus gevolgd, terwijl veel ouders aangeven het wel belangrijk te vinden.

RTL Nieuws

 

Wilt u ongelukken voorkomen? Volg een Kinder EHBO cursus bij ons!