Over Medprevent Meer over Medprevent..

Over Medprevent

Medprevent is een totaalaanbieder op het gebied van veiligheid en gezondheid. Het bedrijf is in 1993 opgestart door bedrijfs- en duikerarts, Saekle J. Hoitinga. Sindsdien zijn wij een arbodienst, maar daarnaast bieden wij preventietrainingen, zoals BHV cursussen, en medische keuringen aan. Ook stellen wij voor diverse organisaties een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) op om de risico's volledig in kaart te brengen. Het uitgangspunt is dat gezond werken, gezond leven en veilig werken en leven voor iedereen van belang is om gezond 80+ te worden.

Wij zijn een onafhankelijke, ISO 9001 gecertificeerde organisatie en een gecertificeerde arbodienst. Er wordt veel waarde gehecht aan professionaliteit, kwaliteit, cliëntgerichtheid en een vlotte service. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een bedrijf met zo'n 50 medewerkers. Met het motto 'Medprevent – dat werkt gezonder!', zorgen we voor diensten van goede kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs.

BHV cursussen

U vindt bij ons een groot scala aan cursussen op het gebied van preventie en hulpverlening. Wij verzorgen eendaagse BHV cursussen op ongeveer 60 locaties door het gehele land en daarnaast kunt u ook de BHV cursussen bij u op locatie laten plaatsvinden. Naast de BHV cursussen bieden wij ook allerlei andere preventietrainingen aan.

Arbodienst

Als arbodienst is onze visie: 'Verzuim is gedrag en daarvoor heeft u bijna geen bedrijfsarts nodig'. Onze bedrijfsartsen hebben meer een coachende en adviserende rol dan puur en alleen een medische. Wij werken qua arbodienstverlening voornamelijk in Noord-Nederland. 

Medische Keuringen

Ook kunt bij ons terecht voor verschillende bedrijfs- en verzekeringskeuringen, kortom de medische keuringen. Deze keuringen verrichten wij op onze keuringslocatie in Lippenhuizen (Friesland) maar ook bij u op locatie! Op aanvraag kunnen wij voor diverse keuringen ook terecht bij locaties in Groningen en Hoogeveen.

RI&E

Kent u alle risico's die er binnen uw organisatie aanwezig zijn? Ook voor uw personeel en uw materieel? Om een goed arbobeleid te kunnen vormgeven, moet de werkgever alle risico's met betrekking tot veiligheid en gezondheid binnen de organisatie, in kaart brengen. Met een RI&E kan de organisatie gestructureerd de risico's aanpakken, om zo de kans op arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten of ongevallen tot een minimum te beperken.

Voor meer informatie over onze diverse diensten op het gebied van veiligheid en gezondheid kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord!